Hästarna

Railas och Lasses hästar

Mayol | Jackpot | Roxette | HD

Hästar i verksamheten

Jannie | Brem

Consert Mayol Z

Consert Mayol Z

Född: 1998.
E: Cacao Courcelle (e:Jalisco B)
U: Binette (E: Exkurs XX) 167 cm

Är uppfödd på det välkända stuteriet Zangersheide som tilltänkt elithäst men hamnade av olika anledningar på Vallentuna RK där han var nästan ett år innan jag fick nys på honom.

Jag köpte Mayol därifrån via kontakter, han såldes på grund av att han var olämplig som lektionshäst då han var en avkastarkung med otroligt mycket go i sig och stor i sina rörelser och därav något svår riden och inte lämplig till orutinerade ryttare. Jag köpte honom för att se om det gick att göra häst av honom och han fungerar idag mycket väl som ridhäst, är en mycket talangfull individ och han har lätt för sig. Han har dock ett hett temperament och tål inte så mycket förändringar, reagerar lätt på nya saker och blir då lite okontaktbar, är en enmanshäst som inte går att skynda på, det är han för smart för. Men vi är på rätt väg och har börjat en ny fas i utbildningen där dags att börja byta miljöer och åka och träna på olika ställen. Han är genomgången av veterinärer på Strömsholm och helt friskförklarad. Så hans problem beror ej på skador och skavanker utan sitter i huvudet. Fortsättning följer i utvecklingen av denna häst.

^ Upp

Jackpot

Jackpot

Valack Född: 2001.
E: Junker
U: She´s a Lady (E: Purioso) 162 cm

Köptes osedd från uppfödaren i Helsingborg för att få en jämnårig kompis till HD. Bägge var då hingstar så de fick kul ihop och utvecklas till det dom är idag.

Tanken var att Jackpot skulle säljas som 4-åring men det visade sig att han var en riktig Jackpot så han fick vara kvar. En mycket charmig kille med utstrålning som rör sig väldigt bra och är fantastiskt härlig att rida. Liten, kort och kompakt häst med bra balans och verkar än så länge ha det lätt för det mesta. Men är en lite svår kombination mellan både att vara känslig och kaxig, men ändå är han väldigt resonabel. Det skall bli kul att se hur långt han räcker.

^ Upp

Madame Roxette

Madame Roxette

Sto Född: 1990.
E: Osterglanz xx
U: Balette (E: Favorit) 167 cm

En härlig ädel dam i sina bästa år, henne köpte jag som föl för att ha som fälttävlanshäst via Hans-Olof Ottosson av uppfödaren Bo Sandahl Kvillsfors. Utbildad LA Hoppning, LA/Medelsvår dressyr. Hon är dessutom B-premierad.

Även hon väldigt lite tävlad men detta på grund av ryttarens tidsbrist och även ointresse. Denna häst har lite svårigheter med sin koncentration men för övrigt mycket begåvad framför allt i hoppning där hon även fick prestationsdiplom på kvalitetsbedömningen i Strömsholm som 4-åring. Visade sig riktigt lovande i hoppning redan som föl. Hon älskar att hoppa och löshoppar alldeles själv på ridbanan när man ställer ut hinder. Men på grund av en skada får hon endast gymnastikhoppa lite numera. Så det blev dressyrhäst av min tilltänkta fälttävlanshäst. Har även en avkomma som är i vår ägo.

^ Upp

Gold Harley D

Gold Harley D

Valack Född: 2001.
E: Goldlöwe
U: Madame Roxette(E:Osterglanz xx) 168cm

Denna häst är våran egen uppfödning. Far till honom (Goldlöw) bestämdes av Hans- Olov Ottosson då han trodde att det skulle bli en väldigt bra häst med tanke på stoets härstamning och det blev en väldigt lyckad kombination.

Denna häst har ett mycket bra huvud och är otroligt samarbetsvillig cool kille med hög ridbarhet. Vi trivs jättebra ihop och jag tycker att ridningen blivit så mycket roligare igen när man har en häst som är med på noterna utan att ha allt för mycket egna åsikter, vilket mina båda äldre hästar har haft mycket av speciellt i sina yngre dagar.

Hoppas att det håller hela vägen ut med HD som vi kallar honom. Dessutom gillar han sitt namn skarpt, han har lyssnat till det sedan han var föl.

Tilläggas skall att Hans- Olav Ottosson varit min hopptränare då jag var aktiv hoppryttare och som före detta hoppryttare är det hoppstam på; mina hästar.

^ Upp

Jannie

Jannie

Född 2000.
Sto och maxad D-Ponny.
Quarterkorsning Import Holland

De är bä:gge mycket positiva, glada lite busiga hästar. Trevliga att rida. Dom är viktbärade med bra grundutbildning. Dessutom utbildas de hela tiden vidare.

Det är Janni och Brem som du kommer att få rida på oavsett om du vill rida lektion eller turridning. Jag hyr även ut dem för halv eller heldag, men då måste du ha ridit ett tag hos oss.

Dessa två är även till salu, kontakta Raila för mer information.

^ Upp

Brem

Brem

Född 2000.
Valack och liten häst.
Andalusierkorsning Import Holland

De är bägge mycket positiva, glada lite busiga hästar. Trevliga att rida. Dom är viktbärade med bra grundutbildning. Dessutom utbildas de hela tiden vidare.

Det är Janni och Brem som du kommer att få rida på oavsett om du vill rida lektion eller turridning. Jag hyr även ut dem för halv eller heldag, men då måste du ha ridit ett tag hos oss.

Dessa två är även till salu, kontakta Raila för mer information.

^ Upp